Nieuwsbrief 5 – 2019


Nieuwsbrief 5 – 2019

_______________________________________________________________________

Sportverkiezing Lochem 2019 van start!

Op Zaterdag 7 maart 2020 wordt de sportverkiezing Lochem 2019 georganiseerd . Dit jaar vindt de 8e editie van de sportverkiezing plaats in Zwem- en sportcentrum de Beemd.

Wie draagt de eerste voordracht(en) aan voor de Sportverkiezing? We willen er samen met jullie voor zorgen dat alle kampioenen in beeld zijn bij de jury van de Sportverkiezingen. We hebben u daarbij nodig! We maken met dit bericht graag gebruik van de mogelijkheid om te benadrukken dat elke aansprekende sportprestatie op welk niveau dan ook bijzonder is en een extra waardering waard is!

De organisatie hoopt van harte dat zij de jury een breed scala aan voordrachten kan voorleggen die recht doen aan de diversiteit van alle sporten in onze eigen gemeente Lochem. Naast de kampioenen kunt u dit jaar ook weer een sportvrijwilliger voordragen. Wie is er binnen uw vereniging onmisbaar of staat altijd voor alles en iedereen klaar in de vereniging? Ook die vrijwilliger kunt u eren met een voordracht.

Helpt u ons mee dit te realiseren? Wie draagt u of uw (sport)vereniging voor?
Voordragen kan t/m 5 januari.

Aanmelden van Sporters, SportPloegen en/of SportVrijwilligers kan via http://www.sportverkiezinglochem.nl/aanmeldingsformulier/

_______________________________________________________________________

Subsidie maatschappelijke inzet sportverenigingen 2020

Elk kalenderjaar kunnen sportverenigingen uit de gemeente Lochem gebruik maken van de subsidieregeling maatschappelijk inzet sportverenigingen. Welke activiteit(en) gaat jullie verenigingen organiseren in 2020? Neem contact op met de verenigingsondersteuner om te kijken of deze activiteit in aanmerking komt!

“De gemeente Lochem stimuleert verenigingen om sport- en beweegactiviteiten te organiseren. Hierbij gaat het om activiteiten die een breed maatschappelijk belang dienen en in samenwerking met andere maatschappelijke organisaties worden uitgevoerd.”

Op de website van de Sportraad meer informatie en mooie voorbeelden van sportverenigingen die subsidie hebben ontvangen: https://sportraadlochem.nl/verenigingsondersteuning/subsidieregeling-sportvereniging/

Contactpersoon:
Verenigingsondersteuner Tom Kleissen via tomkleissen@sportraadlochem.nl_______________________________________________________________________

Intervisiebijeenkomst VetrouwensContactPersoon (VCP)

Maandag 17 februari 2020 om 20.00 uur is de intervisiebijeenkomst VCP in Kulturhus ’t Kruispunt Laren. Deze bijeenkomst is voor alle Vertrouwens Contact personen uit de gemeente Lochem. Tijdens deze avond bespreken we de nieuwste ontwikkelingen en bespreken we een aantal casussen.

Kosten zijn voor leden van de Sportraad Lochem 10,00 euro per VCP’er, Niet-Leden 20,00 euro per VCP’er. Elk VCP’er mogen gratis 1 bestuurslid mee nemen.

Aanmelden kan via verenigingsondersteuner Sport via tomkleissen@sportraadlochem.nl

_______________________________________________________________________

Salland Clubactie

Salland Zorgverzekeringen steunt al jaren lokale sportclubs met de Salland Clubactie. Dit doen ze, omdat deze clubs hun leden letterlijk in beweging brengen. Met de Salland Clubactie bieden ze sportclubs een financieel steuntje in de rug, waardoor ze mooie dingen kunnen doen voor de club. Zo hebben ze dit jaar ruim 130 sportverenigingen 90.450 sponsorgeld kunnen geven.

Voordelen van de Salland Clubactie

Door de samenwerking profiteren leden en clubs van de volgende voordelen:

  • Leden sluiten een goede zorgverzekering op maat af;
  • Ze krijgen 7% korting op de aanvullende én tandartsverzekering;
  • Dit geldt ook voor alle gezinsleden die op hetzelfde adres wonen.
  • Leden die al bij Salland verzekerd zijn, kunnen zich ook aansluiten bij de Salland Clubactie!
  • De club scoort een mooi bedrag voor de clubkas.

Doet uw vereniging ook mee?

Profiteren van alle voordelen via de club? Geef uw club dan op via www.salland.nl/clubactie of stuur een e-mail naar clubactie@salland.nl. Deze vereniging doen al mee in de gemeente Lochem:
_______________________________________________________________________

Uniek sporten in de regio

De regionale samenwerking gebeurt onder de vlag van het online platform Uniek Sporten. Op de site staan o.a. alle sportactiviteiten per gemeente, nieuwsitems, agenda en een makkelijke zoekmachine voor sporters. Wij willen graag dat al het aanbod op het gebied van mensen met een beperking op deze site komt te staan. Heeft uw sportorganisatie aanbod en staat u niet op de site?
Dan kunt u het sportaanbod aanmelden kan via onderstaande link:
https://www.unieksporten.nl/sportaanbieder/aanmelden

_______________________________________________________________________
Donateurschap voor (sport)stichtingen!

Het blijkt dat steeds meer (sport)stichtingen die volgens de statuten geen lid kunnen zijn van de Sportraad Lochem wel de themabijeenkomsten bezoeken. Dat vinden we mooi, want daarmee kunnen we samen nog beter het belang voor Sport(verenigingen) versterken.

Het is voor belanghebbende stichtingen vanaf nu mogelijk om donateur te worden voor een bedrag van minimaal € 20,-. Als donateur kan een stichting gevestigd in de gemeente Lochem gratis/voordeliger bijeenkomsten van de Sportraad Lochem blijven bijwonen. Voor niet-leden zullen kosten in rekening worden gebracht voor het bijwonen van de
bijeenkomsten.

Willen jullie als stichting donateur worden? Neem dan contact op met de secretaris van de Sportraad Lochem via secretaris@sportraadlochem.nl

Conform artikel 5, lid 1 kent de Sportraad Lochem leden, donateurs en sponsoren

_______________________________________________________________________

Agenda:
Intervisiebijeenkomst VCP – 17 februari 2020
Sportverkiezing Lochem 2019 – 7 maart 2020
_______________________________________________________________________
Het bestuur van de Sportraad:
Voorzitter: Vacant!
Vice Voorzitter: Henk Hannessen
Penningmeester: Herman Lensink
Secretaris: Hans-Paul Simons
Notulist: Hans-Paul Simons
Accommodaties: Vacant!
Sportiviteit & Respect: Betsy van Huizen
Sponsoren: Vacant!
PR & Communicatie: John Uitenbroek
Aspirant Bestuurslid: Hans Botman

Ondersteuning
PR en communicatie: John Uitenbroek

Mocht u interesse hebben om deel uit te maken
van het bestuur of een geschikte kandidaat
weten? Neem dan even contact op via secretaris@sportraadlochem.nl

Voor vragen of andere zaken kunt u Tom Kleissen bereiken via Stichting Welzijn Lochem
(Dr. Rivestraat 1, boven de bibliotheek Lochem).
tomkleissen@sportraadlochem.nl
0573-297000


Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *