Jeugdfonds Sport en Cultuur

Voor verenigingen is het lastig als ouders de contributie van leden niet betalen. Vaak is dit geen kwestie van niet willen, maar van niet kùnnen betalen.

Hebt u ook ouders voor wie het lastig is om de contributie te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan wellicht helpen!

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.

Bijgaande flyer kunt u ookdoorsturen aan de ouders/verzorgers van uw jeugdleden? Misschien is dit net het zetje om toch lid te worden/blijven!


Geen geld om mee te doen?

Wil je kind voetballen, zwemmen of dansen maar is er thuis te weinig geld? Wij helpen! We betalen de contributie of het lesgeld en eventueel spullen zoals sportkleding en dansschoenen of de huur van een instrument.

Goed voor kinderen!

Sport en cultuur is niet alleen leuk om te doen maar ook goed voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren. Ze maken nieuwe vrienden, krijgen meer zelfvertrouwen, leren waar ze goed in zijn en bewegen meer. Daardoor voelen ze zich fit, krijgen een positiever zelfbeeld en doen het beter thuis en op school!

Zo kan je kind meedoen!

Als ouder kan je zelf geen bijdrage aanvragen. Daar is een intermediair voor nodig. Bijvoorbeeld de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam. De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag.

Hoe werkt het?

Stap 1: Vraag aan de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, medewerker sociaal wijkteam of hij/zij een aanvraag voor je kan doen. Degene die de aanvraag doet noemen we de ‘intermediair’;

Stap 2: De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;

Stap 3: De intermediair hoort binnen drie weken of de aanvraag goedgekeurd is en laat je dat weten;

Stap 4: Je kunt je kind nu aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil;

Stap 5: Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub of lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Goed om te weten!

  • Aanvragen kunnen gedaan worden voor kinderen en jongeren van0 tot 18 jaar;
  • Een aanvraag kan alleen gedaan worden door een intermediair;
  • Aanvragen mogen voor meerdere kinderen uit een gezin gedaan worden;
  • De contributie of het lesgeld wordt direct betaald aan de sportclub of lesgever;
  • De bijdrage moet jaarlijks opnieuw aangevraagd worden.

Wist je dat je ook een aanvraag kunt doen voor bijvoorbeeld schoolspullen of een verjaardagsbox? Ga dan naar samenvoorallekinderen.nl

Vragen?

De coördinator van het Jeugdfonds Sport & Cultuur bij jou in de buurt kan je verder helpen!

www.jeugdfondssportencultuur.nl/ouders

Reacties zijn gesloten.