Nieuwe buurtsportcoach helpt verenigingen met aangepast sporten

Een regiocoach en lokale buurtsportcoaches gaan mensen en verenigingen ondersteunen bij aangepast sporten. Dit is het resultaat van een samenwerking in de Stedendriehoek. De Stedendriehoek wil aangepast sporten en bewegen makkelijker maken.

Buurtsportcoaches aangepast sporten en bewegen aan de slag in gemeenten
Alle zes gemeenten van de regio Stedendriehoek (Apeldoorn, Brummen, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen) zetten een lokale coach aangepast sporten en bewegen in. Deze coaches gaan bekijken welke behoeften mensen met een beperking hebben op het gebied van sporten en bewegen. Zo willen zij helpen om mensen van goede informatie te voorzien, vraag en aanbod beter op elkaar afstemmen en initiatieven op regionaal niveau te verbinden.

Open voor wensen, behoeften en ideeën vanuit alle betrokken partijen
In de gemeente Lochem gaat Marjolijn Pezy als buurtsportcoach aan de slag.

“Als buurtsportcoach ga ik bekijken welke behoeftes en wensen er zijn vanuit de doelgroep. Van daaruit zal ik ondersteuning bieden, bijvoorbeeld door het zoeken naar een geschikt aanbod van sport(aanbieders). Ik bied ondersteuning aan verenigingen met het onderhouden en/of opzetten van aangepast sportaanbod, ook het (bij)scholen van betrokkenen en het toegankelijk maken van accommodaties en/of materiaal behoort tot mijn taken.”

De buurtsportcoach is er voor alle sporters en bewegers die om wat voor reden dan ook aangepast (willen) sporten. Marjolijn Pezy: “Ik kan informatie geven over het aangepast sportaanbod, contact zoeken met verenigingen of eventueel doorverwijzen naar een andere gemeente. Maar ik sta ook open voor het horen van wensen, behoeftes en ideeën vanuit alle betrokken partijen. Wat ik hoop te bereiken is om  mensen met een beperking meer enthousiast te krijgen om te gaan sporten door hen de juiste mogelijkheden te bieden. Ik hoop meer aangepast sportaanbod te kunnen creëren in de gemeente, zodat de diversiteit van het aanbod groter wordt. Zo wil ik bereiken dat de stap naar het kiezen en het uitvoeren van een geschikte sport makkelijker en toegankelijker wordt voor iedereen.”

Sportverenigingen/organisaties, zorg/welzijns instellingen die aangepast sportaanbod hebben of willen, kunnen bij de buurtsportcoach terecht voor dingen als: ondersteuning bij het opzetten of onderhouden van sportaanbod, het (bij)scholen van vrijwilligers, accommodatie toegankelijk maken, advies en/of hulp bij aanschaf voor aangepast materiaal en subsidie aanvragen.

De afgelopen tijd heeft Marjolijn Pezy kennis gemaakt met een aantal lokale betrokkenen. Zij verwacht een kindje en gaat 12 juli tot en met 30 november met zwangerschapsverlof. Tijdens die periode neemt verenigingsondersteuner van de gemeente Lochem Tom Kleissen de taken van Marjolijn waar.

Voor vragen of andere zaken kunt u mij/Tom bereiken via Stichting Welzijn Lochem

(Dr. Rivestraat 1, boven de bibliotheek Lochem).

lochem@unieksporten.nl

0573-297000

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.