Gezonde sportkantine

Na een goede training of fanatieke wedstrijd gaat er niets boven samen nagenieten in de kantine. Met lekker eten natuurlijk en voor ieder wat wils! Sportraad Lochem, JOGG-Lochem, SWL en Team:Fit zetten zich in voor een gezondere sportomgeving, onder andere door het aanbod in sportkantines en -accommodaties gezonder te maken. Ook is er aandacht voor beleid op het gebied van roken en alcohol.

Om een start te kunnen maken, bieden we in samenwerking met Friesland Campina (BM Lochem) een startbudget van € 750,00 per vereniging. Er is in totaal € 2250,00 beschikbaar voor 3 sportverenigingen en/of sportaanbieders uit de gemeente Lochem.
Het bedrag kan worden besteed aan het inkopen van gezonde(re) producten en/of wordt geïnvesteerd in een (nieuwe) koelvitrine waar gezonde producten worden tentoongesteld. Naast het startbudget zal er kosteloze ondersteuning mogelijk zijn van een TEAM:FIT adviseur en JOGG-Lochem bij het opstellen van de aanpak.

In 2021 hopen we is samenwerking met bovengenoemde partijen wederom een startbudget aan te kunnen bieden voor 3 andere sportaanbieders.

Gezien de huidige omstandigheden kunnen we ons voorstellen dat uitvoering van de plannen op zijn vroegst ingaan vanaf het nieuwe sportseizoen. Echter kunnen voorbereidingen al getroffen worden en zijn we ook digitaal bereikbaar om ondersteuning te bieden.

Voorwaarden:

  • Er wordt binnen 1 jaar na het ontvangen van € 750,00- minimaal een [1]bronzen vignet behaald van TEAM:FIT.
  • De termijn gaat in op het moment van ondertekening van de overeenkomst tussen de Sportraad Lochem en de desbetreffende sportvereniging/[2]sportorganisatie. (zie bijlage ‘Overeenkomst Gezonde(re) Sportkantine)
  • Bij uitzondering kan in overleg deze termijn éénmalig met maximaal 6 maanden worden verlengd.
  • Bij het behalen van het vignet stelt de sportvereniging/sportorganisatie zich open voor een persmoment om het belang van de Gezonde(re) Sportkantine uit te dragen.
  • Bij het niet voldoen aan bovenstaande criteria kan het bedrag worden terug gevorderd door de Sportraad Lochem.
  • Bij meer dan 3 aanmeldingen, zal een commissie beoordelen aan de hand van gestelde criteria[3], welke verenigingen in aanmerking komen voor de subsidie. (zie bijlage ‘criteria Gezonde(re) Sportkantine)

Meedoen met de Gezonde(re) Sportkantine?

Stuur een bericht naar t.kleissen@welzijnlochem.nl


[1] De criteria voor een bronzen, zilveren of gouden vignet zijn te vinden op www.teamfit.nl

[2] Sportorganisaties zijn in deze overeenkomst stichtingen die werkzaam zijn op het gebied van sport.

[3] De gestelde criteria zijn te vinden op www.sportraadlochem.nl

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.